Chakra’s wat zijn dat nou eigenlijk?

Velen hebben wel eens van Chakra’s gehoord maar wat is dat nou precies!  We hebben allemaal energie dat voelt iedereen als iemand aardig of heel boos is ook zegt de persoon niks we kunnen het voelen.

De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. Er zijn zeven chakra’s en deze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elk chakra heeft invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties.

Uit balans

Als een Chakra uit balans is dan merk je dat door bepaalde signalen die jouw lichaam dan afgeeft, heel veel gezondheidsproblemen zijn symptomen of reacties van onderliggende oorzaken.

Voorbeeld: Als in de auto het waarschuwingslampje van de olie gaat branden, wat doe je dan? Dan vul je de olie bij maar je gaat niet naar de garage om het lampje uit te laten zetten en dan vervolgens nog niks aan de olie te doen! doe je dat wel dan is niet veel later de motor kapot dus je los je de oorzaak op en niet het seintje! Als de olie weer in orde is brandt het lampje ook niet meer. 

Bij ons lichaam is het exact hetzelfde we hebben hoofdpijn of rugpijn of maagpijn en gaan naar de dokter voor de klachten, maar nemen niet de tijd om te luisteren naar ons lichaam wat het seintje eigenlijk zegt over de oorzaak.

Helaas in onze westerse wereld van drukte en overvolle agenda’s en vooral geen tijd luisteren we niet echt goed naar ons lichaam en rennen we naar de dokter of nog erger naar de zelf medicatie om de symptomen of reacties van ons lichaam zo snel mogelijk te bestrijden. Daarmee lossen we het probleem dus de oorzaak niet op, en lopen we heel lang door met onze oorzaken die logisch alleen maar erger worden. Uiteraard ben ik ook zeker een voorstander van de westerse wereld en onze gezondheidszorg maar we zijn er wel een beetje in afgedwaald. Neem af en toe eens de tijd om te  luisteren naar jouw lichaam.

Schrijf eens het begin van jouw klachten op? Wat was er aan de hand op dat moment in jouw leven? 

Een Chakra Reading geeft een goed inzicht wat er speelt!

Werken met de Chakra’s

Gelukkig heeft de ziel een natuurlijk drive om te genezen. En gebruikt daarvoor het lichaam om aan te geven dat er iets niet in orde is. Dat uit zich in lichamelijke symptomen. Helaas luisteren we in deze drukke tijd te weinig naar deze seintjes waardoor  het lichaam verder ontregeld wordt en op gegeven moment aangeeft STOP .

Gina Petula werkt al meer dan 20 jaar als Spiritueel Coach en is een gecertificeerd Chakradance Docent.  Door verschillende methodes te gebruiken zoals Readings, Dansen, Schrijven en Meditatie. Kunnen verschillende blokkades worden  doorbroken. en worden de Chakra’s weer in Balans gebracht.

Je kan een goede start maken met prachtige verschillende  Chakra stenen en een prachtige online Workshop Rebooth your Base Chakra.

 

Emoties/Expressie

Met onze emoties spreekt de ziel zich vaak uit en in onze dromen en met expressie zoals tekenen, schrijven, zingen en dansen maken de emoties weer tastbaar.. We kunnen pas genezen als we beginnen te luisteren naar wat onze ziel ons eigenlijk te vertellen heeft. Want alle antwoorden en oplossingen zitten in onszelf verborgen.

Dans/muziek

Met Chakra dans gebruiken we spontane bewegingen en specifieke muziek met bepaalde ritmes. en expressie zoals mandala Tekenen om onze Chakra’s te activeren en we hiermee onze eigen innerlijke reis kunnen maken.

Met Chakradance maken we een brug  tussen het innerlijk en de buitenkant, dus we vragen jou om hiervoor open te staan, te ervaren wat er gebeurd, het te observeren en niet om het te veroordelen. Het gaat meer om de bewustwording.